Urmareste-ma :)

Goodreads

2017 Reading Challenge

Mary has read 0 books toward her goal of 24 books.
hide

Follow Me on Bloglovin

Follow on Bloglovin

GFC

duminică, 15 februarie 2015

Maturitate

 Știu că postez tot mai rar.

Dar nu contează, atâta timp cât revin cu un comeback pe măsură, nu?

              De câteva luni, mă macină câteva gânduri care nici nu ar trebui să existe. Sunt în ultimul an de liceu, pentru unii e o bucurie că se termină totul, dar pentru mine e un dezastru (imens? colosal?). 
              Chiar nu știu cum ar trebui să abordez situația asta. Mă înspăimântă gândul că se termină o etapă din viața mea. Sincer nici etapa asta nu a fost foarte plăcută, dar să plec de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp, să mă despart de familie și de toate lucrurile mele, e o problemă nouă. O să fiu pe cont propriu. Singură. Nu va mai fi nimeni lângă mine să mă sprijine, vor fi la mare distanță. Primul obstacol ar fi acesta.

Al doilea obstacol crunt, am crescut. Azi, mi-am dat seama că încă mai am animăluțe de plus și că ar fi momentul să le dau mai departe. Sincer, n-am știu până în acel moment cât de atașată am fost de jucării. Mi-a venit să plâng, parcă începea să se sfârșească lumea. Dar nu se sfârșea lumea, ci copilăria mea dragă. Uite așa, dintr-o singură curățenie nevinovată, te pot năvăli toate momentele din copilărie. De la prima jucărie primită și stricată, până la ultima care a rămas intactă. 

Momentele acestea, mă întorc întotdeauna în trecut și mă apasă în jos în fiecare zi. În unele situații îmi doresc să fiu ca alții, să nu-mi pese de nimic și să trec mai departe cu o ușurință ieșită din comun. În schimb, în altele, sunt bucuroasă că încă sunt legată de acestea și că îmi oferă o identitate aparte.


Sunt conștientă că trebuie să trec mai departe, să mă maturizez. Dar parcă e un pas prea mare pentru mine și nu știu când voi reuși vreodată să-l fac. 

Voi v-ați confruntat cu o criză de genul acesta?

2 comentarii:

  1. La mine e putin mai usor dar tot o schimbare e , mai am un pic si incep liceul .. da e diferit .. ar trebui sa fim deschisi la schimbari dar e destul de greu , oricum inceputul e mai greu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui sa ne previna cineva in legatura cu problemele astea, dar se pare ca sunt altele mai importante... Iti doresc mult succes la evaluare :3

      Ștergere